Skip to content
.:
Komuna e Gostivarit
U mbajt manifestimi tradicional “Dita e Poezisë Shqipe” në Gostivar

Gostivar, me 17 Shkurt – 2017U mbajt manifestimi tradicional Dita e Poezisë Shqipe në Gostivar   5

Në organizim të Këshillit Rinor dhe me mbështetje financiare të Komunës së Gostivarit, u mbajt manifestimi letrar “Dita e Poezisë Shqipe”, që organizohet me rastin e 9 vjetorit të pavarësisë së Republikës së Kosovës dhe në përkujtim të 49 vjetorit të ndarjes nga jeta të poetit dhe atdhetarit Sefer Selimi.
Pas intonimit të himnit kombëtar dhe hapjes së manifestimit, të pranishmit i përshëndeti shefi i kabinetit të kryetarit të Komunës, Bashkim Hasani.

“Manifestimi ka edhe dy simbolika shumë të çmueshme, shënojmë përvjetorin e pavarësisë së Kosovës dhe po ashtu përkujtojmë jetën dhe veprën e veprimtarit Sefer Selimi. Data e pavarësimit të Kosovës është një datë jashtëzakonisht e rëndësishme për faktin se pas një beteje 100 vjeçare të popullit të Kosovës, me sukses u kurorëzua me formimin e shtetit më të ri në Evropë, Republikën e Kosovës.

Edhe përkujtimi i jetës dhe veprës së veprimtarit Sefer Selimi ka një rëndësi të veçantë, sepse gjeneratave të reja ua mësojmë sakrificën për arsimim, edukim dhe mbi gjitha sakrificën për lirinë e popullit shqiptar. Vepra e tij, ishte më tepër se një sakrificë e një jete të tërë për lirinë dhe të ardhmen më të mirë të popullit tonë”, tha Hasani, duke shtuar që: “Duke i pas para sysh këto vlera që i bart ky manifestim kulturor dhe letrar, Komuna e Gostivarit me në krye kryetarin Nevzat Bejta nga momentet e para i ka dhënë përkrahje të gjithanshme këtij manifestimi. Përkrahja e jonë nuk do të mungon edhe në të ardhmen”. 

Devamını oku...
 
Urime Kosovë. 9 vjetorit iu shtofshin edhe qindra e mijëra përvjetore të tjera

Gostivar, me 17 Shkurt – 2017Nevzat Bejtaa

17 Shkurti paraqet një nga dy datat sublime të kombit shqiptar për Liri, Demokraci dhe Pavarësi.
Pas 28 Nëntorit të vitit 1912 që shënoi mëvetësinë e shtetit shqiptar, 17 Shkurt i vitit 2008 paraqet një datë po aq sublime dhe krenare, sepse, u kurorëzuan përpjekjet titanike dhe shekullore të popullit të Kosovës për Liri dhe Pavarësi.

Sot, Kosova feston 9 vjetorin e pavarësisë. Rrugëtimi i shtetit më të ri në Evropë tashmë ka filluar dhe nuk ka fuqi që ta ndalojë.Integrimet euro-atlantike duhet të jenë synim i institucioneve dhe popullit të Republikës së Kosovës, sikurse zhvillimi i demokracisë, ekonomisë dhe prosperiteti i gjithanshëm i shoqërisë.

Urime Kosovë,
9 vjetorit iu shtofshin edhe qindra e mijëra përvjetore të tjera.
Me respekt e përulje,


Nevzat Bejta,
Kryetar i Komunës së Gostivarit

 
Inspektorati republikan për transport rrugor intervenon në mënyrë joligjore në Komunën e Gostivarit

Gostivar, me 15 Shkurt – 2017Komuna e Gostivarit

Sektori për urbanizëm, komunikacion, veprimtari komunale dhe mbrojtje të mjedisit jetësor në Komunën e Gostivarit, shpreh shqetësimin për veprimin joligjor të Inspektoratit republikan për transport rrugor.

Ky inspektorat, jashtë kompetencave të veta ditën e premte (09.02.2017), ka kryer kontrolle të automjeteve që bartin nxënësit e shkollave brenda territorit të Komunës së Gostivarit, një kompetencë që nuk i takon dhe bie ndesh me ligjin për transport në komunikacionin rrugor.
Në ligjin për transport në komunikacionin rrugor, respektivisht neni 87, saktësohet që: “Inspektimi i zbatimit të dispozitave të këtij ligji dhe rregullat e sjella në bazë të këtij ligji që lidhet me transportit rrugor komunal, transportin e taksi-veturave, si dhe transportin e veçantë të udhëtarëve, kryhet në territorin e komunës nga inspektorët e autorizuar për qarkullimin rrugor të nivelit komunal”.

Devamını oku...
 
Ambasadori francez z. Kristian Timonier u takua me kryetarin e Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta

Gostivar, me 13 Shkurt – 2017Ambasadori  francez Kristian Timonier u takua me kryetarin e Komunës së Gostivarit Nevzat Bejta 4

Ambasadori i Republikës së Francës në Maqedoni, z. Kristian Timonier qëndroi për vizitë dhe u takua me kryetarin e Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta.
Gjatë takimit, u diskutua funksionimi i Pushtetit Lokal në Gostivar, si dhe zhvillimet e fundit politike në vend.

Pas takimit në kabinet, në konferencës për gazetarë kryetari Bejta theksoi që: “Pata mundësi ta njoftoj ambasadorin për punën e bëra në periudhën e shkuar në nivel lokal”.

“Projektet që kemi realizuar i shfrytëzojnë të gjithë qytetarët e Gostivarit dhe nga hulumtimet e bëra tregojnë që qytetarët e Gostivarit janë të kënaqur me projektet e realizuara dhe që shkojnë në të mirë të tyre”, tha Bejta duke folur për funksionimin e pushtetit lokal.

Në këtë drejtim, ambasadori Timonier potencoi që: “Jam i kënaqur që ndodhem në qytetin e Gostivarit në vizitën time të parë zyrtare”.

Devamını oku...
 
U mbajt seanca e 35-të me radhë e Këshillit të Komunës së Gostivarit

popoGostivar, me 9 Shkurt – 2017

Këshilli i Komunës së Gostivarit realizoi seancën e 35-të me radhë, ku u miratuan të gjitha pikat e rendit të ditës.

Pas miratimit të procesverbalit nga seanca e kaluar si dhe aprovimin e rendit të ditës, këshilltarët me shumicë votash verifikuan mandatin e këshilltarit Spiro Aksoski, i cili zëvendëson Bllagojçe Trpevskin i zgjedhur deputet në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 11 Dhjetorit të vitit 2016. Këshilltarët duhej të verifikonin edha mandatin e dy këshilltarëve të tjerë, Dashurije Useini dhe Magdalena Petrushevska, por për shkak se nuk ishin të pranishme në punimet e Këshillit Komunal, e njëjta do të bëhet në seancat vijuese. Dashurije Useini dhe Magdalena Petrushevska zëvendësojnë këshilltarët paraprak, Vesel Memedi nga RDK dhe Dafina Jovanovska-Stojanovska nga VMRIO-DPMNE, të zgjedhur po ashtu deputet në zgjedhjet e 11 dhjetorit.

Në rend dite ishte vendimi për ndarjen e mjeteve financiare për shkollat e mesme komunale dhe disa shkolla fillore të Komunës së Gostivarit, me vlerë të përgjithshme prej 8.555.372 denarë.

Sa i përket ndarjes së mjeteve financiare nga buxheti i Komunës së Gostivarit, me 18 vota Për, këshilltarët miratuan dhe vendimet për ndarjen e mjeteve financiare Klubit të Futbollit “Gostivari”, si dhe Klubit të Basketbollit “Gostivar 2015”.

Devamını oku...
 
Komuna e Gostivarit inkuadrohet në programin “Ritmi i Evropës”

Gostivar, me 10 Shkurt – 2017Komuna e Gostivarit inkuadrohet në programin Ritmi i Evropës 1

Shoqëria për produksion artistik “Europian Capital Advisor Managemant”, nga Shkupi në partneritet me Komunën e Gostivarit, do të realizojnë programin “Maqedonia në ritmin e Evropës”, dedikuar fëmijëve të Komunës së Gostivarit.

Me këtë program, Komuna e Gostivarit inkuadrohet në realizimin e këtij projekti të destinuar për fëmijët e arsimit fillor dhe të mesëm për të cilët ofrohet trajnim falas.

Fëmijët përgatiten që të marrin pjesë dhe ta përfaqësojnë komunën në shtetin e Evropës i cili do t’i ndahet nga ana e organizatorit të manifestimit “Maqedonia në ritmin e Evropës” në koncertin final i cili do të mbahet në Shkup me transmetim të drejtpërdrejtë në televizionin kombëtar.

Devamını oku...
 
Bejta i shoqëruar nga ministrat Kuçi dhe Xhaferi, vizituan kompaninë prodhuese “Ove Stil”, në Gostivar

Gostivar, me 8 Shkurt – 2017Bejta i shoqëruar nga ministrat Kuçi dhe Xhaferi vizituan kompaninë prodhuese Ove Stil në Gostivar

Kryetari i Komunës së Gostivarit, Nevzat Bejta në shoqëri të ministrit të Ekonomisë, Driton Kuçi dhe ministrit të Drejtësisë, Valdet Xhaferi, vizituan kompaninë prodhuese “Ove Stil”, në Gostivar.

Në deklaratën e tij për media, kryetari i Komunës së Gostivarit, Nevzat Bejta, potencoi që Sektori privat në shtetet demokratike luan rol të veçantë në zhvillimin ekonomik.

“Në demokraci shteti nuk hap fabrika, por ndihmon në lehtësimin e procedurave për investitorët privat. Sipërmarrjet private janë ndër subjektet juridike që krijojnë më së shumti vende pune, prandaj ne si institucione bëjmë kujdes maksimal për të ndihmuar bizneset private”, tha Bejta, duke shtuar që fabrika “Ove Stil” është shembulli më i mirë për suksesin e sektorit privat, duke përgëzuar me këtë rast familjen Banjica për sukseset e arritura në biznes nga gjenerata në gjeneratë dhe duke krijuar traditën e biznesit familjar.
Kryetari Bejta tha që Komuna e Gostivarit, në bazë të kompetencave të veta, jep angazhim maksimal për zhvillimin ekonomik dhe hapjen e vendeve të reja të punës.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Son >>

Sayfa 1 / 140

e-Vergi

e-vergi-online

Maps

maps-small

Güncellik

h-n-b-7

multiculturalism

ihaleler

 npkomunaleclink-t

UNDP Konkurs

UNDP Vacancy
 
undp-vacancy

Engellilere Müracat

Bejtyl Lushi, Visar Rustemi, Bekim Neziri
042 218 167
Engelli vatandaşların iletişim kurabileceği kişiler

Elaborat ekologjik

Studimi për vlerësimin e ndikimit ndaj mjedisin jetësor të projektit për sistemin e gazsjellësit Nacional në Maqedoni, krahu Shkup-Gostivar-Kërçovë
 

Statistika

Üyeler : 3
İçerik : 1000
İçerik Tıklama Görünümü : 1920208