Skip to content
.:
Komuna e Gostivarit
Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta takoi ambasadorin holandez, z. Wouter Plomp

 Gostivar, me 8 Nëntor – 2016Kryetari i Komunës së Gostivarit z. Nevzat Bejta takoi ambasadorin holandez z. Wouter Plomp 8

Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta priti në takim në kabinetin e tij, ambasadori e Republikës së Holandës në Republikën e Maqedonisë, z. Wouter Plomp.

Me këtë rast, kryetari Nevzat Bejta ambasadorin Plomp e njoftoi me historikun e qytetit të Gostivarit, investimet e realizuara dhe ata që janë në vijim e sipër, si dhe plan – projektet që parashikohen të realizohen në periudhën në vazhdim.

“E njoftova ambasadorit Plomp që Gostivari dallohet nga qytetet e tjera të Maqedonisë, nga fakti që ka një mozaik shumë të mrekullueshëm multietnik dhe religjioz ku jetojnë në harmoni të plotë shqiptarët, maqedonasit, turqit, romët dhe bashkësi të tjera etnike. Me ish ambasadoren e Holandës, zonjën Simone Filipini kemi pasur bashkëpunim të mrekullueshëm dhe i shpreha gatishmëri ambasadorit aktual, z. Wouter Plomp për thellimin e bashkëpunimit. Ambasadori Plomp më gëzoi kur më njoftoi që kishte vizituar Gostivarin edhe më herët dhe kishte përshtypje shumë pozitive. Me nostalgji më tregoi për vizitën që kishte pasur në fshatin Vërtok dhe për përgatitjen e mrekullueshme të ushqimeve nga peshku”, tha kryetari Bejta.

Lexo më shumë...
 
Kryetari Bejta ndau mirënjohje dhe mjete financiare për gjimnazistët e Gostivarit që fituan shtatë çmime ndërkombëtare nga lënda e matematikës

Gostivar, me 3 nëntor – 2016Kryetari Bejta ndau mirënjohje dhe mjete financiare për gjimnazistët e Gostivarit që fituan shtatë çmime ndërkombëtare nga lënda e matematikës  5

Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta priti në kabinetin e tij nxënësit, mësimdhënësit nga lënda e matematikës si dhe drejtorin e shkollës së mesme komunale të Gostivarit. Preteksti i pritjes ishte rezultati i arritur nga gjimnazistët e Gostivarit në garën ndërkombëtare “Matematika pa Kufij”, të mbajtur në Bullgari gjatë muajt tetor.

Nga kjo garë me karakter ndërkombëtar, gjimnazistët e Gostivarit kanë arritur të pozicionohen në tre vende të para, një vend të dytë dhe tre vende të treta.

Ky sukses i jashtëzakonshëm i nxënësve gostivaras, tha kryetari Bejta, është fryt i angazhimit maksimal në radhë të para nga nxënësit, familjeve, mentorëve të tyre, drejtorisë së shkollës dhe Komunës së Gostivarit në përmirësimin e vazhdueshëm të kushteve në arsim.

Lexo më shumë...
 
Kryetari, Nevzat Bejta mori pjesë në hapjen e Shoqatës Auto Moto – Gostivar, investim nga diaspora shqiptare

Gostivar, me 3 Nëntor – 2016Kryetari Nevzat Bejta mori pjesë në hapjen e Shoqatës  Auto Moto  Gostivar investim nga mërgata shqiptare  9

Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta mori pjesë në ceremoninë e hapjes së Shoqatës Auto Moto – Gostivar, e cila rihapet me kapital nga kompania e mirënjohur internacionale “Durmo Tours”.

Në fjalimin e tij, kryetari Nevzat Bejta shprehi kënaqësinë që në qytetin e Gostivarit është bërë një investim i madh i diasporës shqiptare.

“Kompania ”Duromo Tours”, është kompani e njohur në qytetin e Gostivarit por edhe në Maqedoni dhe mund të them se edhe në Evropë. Ka një përvojë të madhe në transportin e udhëtarëve dhe njihet si kompani që ka ndërmarrë aktivitete humanitare. Më vjen mirë që gjatë mandateve që drejtoj Komunën e Gostivarit, janë hapur dy Shoqata Auto – Moto. Shoqata që sot e inaugurojmë o të menaxhohet nga një kompani e suksesshme, e cila është dëshmuar me dekada të tëra në veprimtarinë transportuese”, tha mes tjerash kryetari Bejta, duke shtuar që në sistemin demokratik, shteti nuk hap fabrika por ndihmon dhe ofron kushte lehtësuese për investitorët.

Lexo më shumë...
 
Në rrugën që lidh qytetin me fshatin Turçan i madh, është ndërtuar trotuar, është bërë zgjerim i rrugës dhe është instaluar ndriçimi publik

Gostivar, me 31 tetor – 2016Në rrugën që lidh qytetin me fshatin Turçan i madh është ndërtuar trotuar është bërë zgjerim i rrugës dhe është instaluar ndriçimi publik 3

Në rrugën regjionale që lidh qytetin e Gostivarit me fshatin Turçan i madh, është bërë ndërtimi i trotuarit, zgjerimi i rrugës si dhe instalimi i ndriçimit publik.

Për të inauguruar investimin, në terren doli kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta, i shoqëruar nga shefi i kabinetit, z. Bashkim Hasani.

Turçani i Madh, tha kryetari Nevzat Bejta, tashmë është shndërruar një paralagje e bukur e qytetit dhe ne si Komunë jemi duke ndërtuar infrastrukturën e nevojshme.

“Trotuari i ndërtuar është i gjatë 637 metra, kurse vlera e investimit është rreth 6 milion denarë, dhe do tu shërben gjithë banorëve të fshatit Turçan i madh, dhe sidomos fëmijëve që shkojnë në shkollë. Me ndërtimin e trotuarit rritet siguria e këmbësorëve dhe vozitësit ndjehen më të sigurt në drejtimin e automejteve. Është bërë edhe zgjerimi i rrugës si dhe ndriçimi publilik. Në fshatin Turçan i madh, kemi realizuar edhe punë të tjera dhe jemi duke punuar edhe në disa investime të tjera si në sistemin e ujësjellësit dhe ndërtimin e rrugëve”, shtoi kryetari Bejta, duke shtuar që ndërtimi i trotuarit do të shërben edhe për qytetarët e vendbanimeve të tjera për ecje në natyrë.

Lexo më shumë...
 
U përurua terreni i sporteve në fshatin Reçan, banorët falënderues për kryetarin Nevzat Bejta

Gostivar, me 29 Tetor – 2016U përurua terreni i sporteve në fshatin Reçan 3

Banorët e fshatit Reçan kanë fituar terrenin e ri sportiv. Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta i shoqëruar nga shefi i kabinetit, z. Bashkim Hasani dhe ish deputeti Jamin Sinani i cili është nga ky fshat, bashkë me banorët lokal inauguruan terrenin e ri sportiv të ndërtuar në periferi të fshatit.

Kryetari Nevzat Bejta tha që në këtë mandat prioritet ka qenë ndërtimi dhe restaurimi i terreneve sportive në vendbanimet e Gostivarit.

”Jemi në fshatit Reçan. Banorët dhe kryesisht rinia e fshatit vazhdimisht kanë kërkuar ndërtimin e një fushë sporti në fshatin e tyre të lindjes. Pasi bëmë asfaltimin e rrugës, ramë dakord bashkë me banorët e fshatit që ta ndërtojmë fushën e sportit. Sot kemi ardhur këtu ta lëshojmë në përdorim. Është bërë një terren me standarde dhe besoj që tashmë banorët, rinia dhe fëmijët kanë vendin e duhur për të ushtruar aktivitetet sportive”, tha kryetari Nevzat Bejta.

Lexo më shumë...
 
Në fshatin Llakavicë u promovuan katër rrugica të shtruara me pllaka bekatoni

Gostivar, me 31 Tetor – 2016Në fshatin Llakavicë u promovuan katër rrugica të shtruara me pllaka 2

Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta i shoqëruar nga shefi i kabinetit, z. Bashkim Hasani qëndruan në fshatin Llakavicë dhe bashkë me banorët lokal inauguruan katër rrugica të shtruara me pllaka bekatoni.

Në prononcimin për mediat, kryetar Bejta vuri në dukje që në fshatin Llakavicë janë realizuar shumë investime dhe do të vazhdohet të investohet me qëllim që banorëve tu krijohen kushte sa më të mira për jetesë dhe për zhvillimin e ekonomisë familjare.

“Jemi në fshatin Llakavicë për të promovuar shtrimin e katër rrugicave me pllaka bekatoni. Janë rrugica rrugica mjaftë të frekuentuara dhe që do tu shërben shumë banorëve të këtij fshati. Fshati Llakavicë është shumë afër qytetit dhe nga ky fshat ka pasur fort pak migrim të banorëve drejt qytetit, prandaj jemi duke krijuar kushte infrastrukturore për banorët e fshatit Llakavicë që edhe në të ardhmen të mos migrojnë nga fshati i tyre”, tha Bejta duke shtuar që fshati Llakavicë ka kushte të favorshme natyrore dhe banorët e fshatit mund të zhvillojnë edhe biznese familjare, prandaj rregullimi i infrastrukturës është shumë e rëndësishme.

Lexo më shumë...
 
Kanalizim fekal në lagjen Pitarnicë, investim prej 30 mijë euro nga Komuna e Gostivarit

Gostivar, me 28 Tetor – 2016Kanalizim fekal në lagjen Pitarnicë investim prej 30 mijë euro nga Komuna e Gostivarit  1

Një nga rrugët kryesore të lagjes “Pitarnicë”, në Gostivar përfundimisht zgjedh problemin me ujërat e zeza. Këto ditë janë duke vijuar punimet për ndërtimin e kanalizimit fekal me kapacitet për 250 shtëpi.

Për të ndjek punët nga afër, në terren doli kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta, i cili me këtë rast potencoi që gati katër vite me qeverisjen lokale, në shumë vendbanime të Komunës së Gostivarit u ndërtuan rrjete kanalizimi.

“Sot ndodhemi në lagjen “Pitarnicë”, për të promovuar punimet për ndërtimin e rrjetit të kanalizimit të ujërave të zeza me gjatësi të rrjetit rreth 360 metra. Ky investim do tu shërbejë banorëve të lagjes. Vlera e investimit 1.8 milionë denarë ose rreth 30.000 euro, dhe mjetet janë siguruar nga buxheti i Komunës së Gostivarit. Zbatuesi i punimeve është Ndërmarrja Publike “Komunalec”. Komuna e Gostivarit do të vazhdon edhe në të ardhmen të ndërton kanalizimeve në vendbanimet ku ende nuk ka”, tha kryetari Bejta.

Lexo më shumë...
 
<< Fillim < Mëparshme 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Vijuesi > Fundi >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

e-Leje Ndërtimi

elejesq

e-Tatime

e-tatime-online

Maps

maps-small

Aktuale

h-n-b-7

multiculturalism

furnizime-publike

 npkomunaleclink-t

UNDP Konkurs

UNDP Vacancy
 
undp-vacancy

Për qytetarët me pengesa

Bejtyl Lushi, Visar Rustemi, Bekim Neziri
042 218 167
Persona për komunikim me qytetarët te cilët kanë ndonjë shkallë pengese me qëllim të ofrimit të ndihmës

Elaborat ekologjik

Studimi për vlerësimin e ndikimit ndaj mjedisin jetësor të projektit për sistemin e gazsjellësit Nacional në Maqedoni, krahu Shkup-Gostivar-Kërçovë
 

Statistika

Members : 3
Përmbajtje : 1025
Content View Hits : 2042883