Skip to content
.:
Komuna e Gostivarit
Kompania nga Anglia investon 20 milion dollar në Gostivar

Gostivar, me 23 Shtator – 2016Kompania nga Anglia investon 20 milion dollar në Gostivar 2

Në Komunën e Gostivarit po materializohet një investim kapital nga Anglia me vlerë prej 20 milion dollarë. Bëhet fjalë për Kompaninë “PRG Angli”, e cila tashmë ka vendosur të hap fabrikën pas një viti hulumtim për prodhimin e materialeve biokompatibile me qëllim të hapjes së fabrikës për prodhimin e xeheve në fshatin Balindoll të Gostivarit.

Fillimisht Komuna e Gostivarit ia kishte mundësuar hulumtimin kompanisë në fjalë, dhe hulumtimi ka rezultuar me sukses dhe është marrë vendim për planifikim afatgjatë të prodhimit në territorin e Komunës së Gostivarit.

Për këtë qëllim, sot në kabinetin e tij, kryetari, z. Nevzat Bejta priti kryeshefin ekzekutiv të Kompanisë “PRG Angli”, z. Raymond Power, i cili falënderoi kryetarin Bejta për mbështetjen e parezervë në realizimin e këtij investimi.

Lexo më shumë...
 
Bashkëpunim mes Sektorit privat nga Gostivari dhe bizneseve kosovare

Gostivar, me 22 Shtator – 2016Bashkëpunim mes Sektorit privat nga Gostivari dhe bizneseve kosovare  2

Bashkëpunimi i Sektorit Privat të dy Komunave të Kosovës me Sektorin Privat të Komunës së Gostivarit, ishte qëllimi i takimit mes kryetarit, z. Nevzat Bejta me përfaqësuesit e organizatës “Global Consulting & Development Associates – Kosovë”, e cila realizon projektin në kuadër të programit të UNDP – Kosovë.

Mysafirët nga Republika e Kosovës njoftuan kryetarin Nevzat Bejta se projekti respektivisht organizimi i takimit “Biznesi për Biznesin”, midis bizneseve të dy rajoneve ekonomike të Kosovës (Dragash dhe Shtërpcë) dhe atyre të Ballkanit Perëndimor, ka synim forcimin e bashkëpunimit në aktivitetet e bujqësisë, industrie ushqimore dhe të gastronomisë-turizëm.

“Objektivi kryesor i kësaj detyre është që të krijojë një rrjet të komunikimit dhe bashkëpunimit mes prodhuesve vendor (bizneset të komunave Dragash dhe Shtërpcë) me prodhuesit / bizneset në rajon dhe të mundësojë shkëmbime të mira të praktikave të biznesit/prodhimit, në rastin konkret me bizneset e Gostivarit”, tha Arsim Vranovci.

Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta i dha mbështetje të plotë realizimit të këtij projekti, duke premtuar çdo lloj mbështetje në suaza të kompetencave që ka Komuna e Gostivarit.

Lexo më shumë...
 
Seancë e Këshillit Komunal të Gostivarit, miratohen shumë vendime të rëndësishme

Gostivar, me 20 Shtator – 2016Seancë e Këshillit Komunal të Gostivarit 9

Këshilli i Komunës së Gostivarit, mbajti seancën e 32 të me radhë, me çka, këshilltarët miratuan shumë vendime të rëndësishme.

Ndër pikat kryesore ishte propozim – konkluzioni për miratimin e raportit të Stacionit Policor të Gostivarit për gjysmën e parë të vitit 2016.

Para këshilltarëve, raportin e paraqiti komandanti i Stacionit Policor, Gazi Abdurahimi, i cili tha që Sektori i Punëve të Brendshme - Tetovë gjatë gjysëmvjetorit të parë të vitit 2016 ndërmori masa permanente dhe aktivitete në kuadër të autorizimeve ligjore me qëllim të pengimit, prevenimit dhe shkatërrimit të të gjitha formave të kriminalitetit dhe sjelljeve devijante.

“Gjatë gjysëmvjetorit të parë të vitit 2016 në territorin e SP Gostivar shënojmë zvogëlim të kriminalitetit prej 8% % në krahasim me gjysëmvjetorin e parë të vitit të kaluar 2015. Në periudhën e cekur gjithsej janë kryer 418 (2014-454) vepra penale për të cilat janë parashtruar gjithsej vepra penale 192(180) Gostivar kundër 252 (226) Gostivar”, tha Abdurahmani.

Lexo më shumë...
 
Po asfaltohet rruga kryesore e fshatit Mirditë

Gostivar, me 19 Shtator – 2016Po asfaltohet rruga kryesore e fshatit Mirditë 6

Rruga që lidh brendinë e fshatit Mirditë dhe që del në magjistralen Gostivar – Kërçovë, brenda javës do të asfaltohet.

Për të parë zhvillimin e punimeve të rrugës kryesore të fshatit Mirditë, doli kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta, i cili u prit nga banorët e fshatit.

Në shoqëri të tyre, kryetari z. Nevzat Bejta ndiqi punumet në terren, kurse banorët lokal u shprehen tejet të kënaqur nga zhvillimi i punimeve për zgjerimin dhe tamponimin e rrugës, sepse, në vende të caktuara ku ka pasur hapësirë dhe mundësi rruga është zgjeruar dhe do të jetë e gjerë madje deri katër metra.

Lexo më shumë...
 
Mënjanohet defekti dhe vihen në funksion sistemi i ujësjellësit në fshatin Forinë. Banorët furnizohen me ujë të pijshëm

Gostivar, me 5 Shtator – 2016Mënjanohet defekti dhe vihen në funksion sistemi i ujësjellësit në fshatin Forinë. Banorët furnizohen me ujë të pijshëm 1

Në sistemin e ujësjellësit në fshatin Forinë para disa ditëve u paraqit defekt në pompën elektrike që bënë bartjen e ujit deri tek rezervuari. Për pasojë, banorët u përballem me mungesë të ujit. Komuna e Gostivarit, në bazë të kompetencave dhe duke respektuar ligjin për furnizime publike, bëri furnizimin e pajisjes, ndërsa Ndërmarrja Publike Komunale bëri riparimin e defektit.

Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta doli në terren dhe bashkë me drejtuesit e Bashkësisë Lokale të fshatit Forinë konstatuan që defekti është mënjanuar dhe se banorët e fshatit Forinë sërish furnizohen me uji të rregullt për pije.

“Në fshatin Forinë u paraqit një problem i madh në sistemin e ujësjellësit dhe si pasojë banorët e Forinës ngelën pa uji për pije. Pompa doli jashtë funksioni dhe duhej të furnizohet pompë e re. Në koordinim me Bashkësinë Lokale, deputetin e Zonës Talat Xhaferi dhe drejtorin e Ndërmarrjes Publike, e trajtuam çështjen dhe vendosëm që të sigurojmë pompë të re e cila kushtoi rreth 9 mijë euro. Pompa është adekuate dhe me standardet e nevojshme. Për një periudhë të shkurtër dhe duke respektuar ligjin për furnizime publike, arritëm ta sigurojmë pompën elektrike”, shtoi kryetari Bejta duke hedhur poshtë akuzat e përfaqësuesve të partive opozitare për neglizhencë nga Pushteti Lokal.

Lexo më shumë...
 
U promovua libri “Reka e Epërme dhe fshati Kiçinicë” i autorit Branko Manojllovski

Gostivar, me 11 Shtator – 2016U promovua libri Reka e Epërme dhe fshati Kiçinicë i autorit Branko Manojllovski 3

Në ambientet e Këshillit të Komunës së Gostivarit mbrëmë u promovua libri “Reka e Epërme dhe fshati Kiçinicë” i autorit Branko Manojllovski.

Në cilësinë e nikoqirit, kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta vlerësoi lartë librin dhe kontributin e dhënë nga Branko Manojllovski në drejtim të vetëdijesimit të banorëve të Rekës së Epërme për origjinën e tyre shqiptare.

“Ishte dëshirë shpirtërore e mixhës Branko që të botonte dorëshkrimet e veta mbi Rekën e Epërme dhe fshatin Kiçinicë. Pasi është banor i Gostivarit, ia plotësuam dëshirën që promovimin e librit ta fillojë nga këtu. Rekasit kanë dhënë kontribut të madh nga koha e Rilindjes Kombëtare në të mirën e shoqërisë shqiptare. I pari nga rilindasit kombëtar nga Reka është Josif Bageri që la pas vetës dorëshkrime në gjuhën shqipe, dhe i dyti është axha Branko i cili gjeneratave të ardhshme ua len një dokument të rëndësishëm për historinë e Rekës së Epërme”, i shpreh kryetari Nevzat Bejta, i cili me këtë rast falënderoi Shoqatën Kulturore të Rekës së Epërme për angazhimin e treguar në organizimin e promovimit të librit.

Lexo më shumë...
 
Kryetari Nevzat Bejta ishte i pranishëm në ceremoninë përcjelljen e haxhilerëve nga Gostivari

Gostivar, me 2 Shtator – 2016Kryetari Nevzat Bejta ishte i pranishëm në ceremoninë përcjelljen e haxhilerëve nga Gostivari   3

Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta ishte i pranishëm në ceremoninë e organizuar nga Muftinia e Bashkësisë Fetare Islame në Gostivar, për përcjelljen e haxhilerëve drejtë vendeve të shenjta të Arabisë Saudite, Meke dhe Medine.

Në ceremoninë e mbajtur në parkingun e madh përballë Qendrës për Kulturë, në prani të familjarëve të tyre, kryetari Nevzat Bejta përgëzoi nijetlinjtë për vendimin e tyre për të plotësuar kushtin e pestë të fesë Islame, Haxhin.

“Të respektuar nijetlinjë, ju në jetën tuaj keni bërë shumë udhëtime por sot po e bëni udhëtimin më të qëlluar në jetën tuaj pasi do të vizitoni vendet e shenjta nga dhe nga ka zbritur Kurani famëlartë. Ju, me këtë udhëtim plotësoni njërën nga pesë kushtet e caktuara për besimtarët nga ana e krijuesit tanë të madhërishëm, Allahut xheleshanuhu. Prandaj, ky udhëtim i juaj është i veçantë dhe unë si kryetar bashkë me qytetarët e Gostivarit, familjarët dhe farefisi juaj, do jemi me ju gjatë udhëtimit dhe qëndrimit tuaj në vendet e shenjta”, uroj kryetari Nevzat Bejta.

Lexo më shumë...
 
<< Fillim < Mëparshme 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Vijuesi > Fundi >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

e-Leje Ndërtimi

elejesq

e-Tatime

e-tatime-online

Maps

maps-small

Aktuale

h-n-b-7

multiculturalism

furnizime-publike

 npkomunaleclink-t

UNDP Konkurs

UNDP Vacancy
 
undp-vacancy

Për qytetarët me pengesa

Bejtyl Lushi, Visar Rustemi, Bekim Neziri
042 218 167
Persona për komunikim me qytetarët te cilët kanë ndonjë shkallë pengese me qëllim të ofrimit të ndihmës

Elaborat ekologjik

Studimi për vlerësimin e ndikimit ndaj mjedisin jetësor të projektit për sistemin e gazsjellësit Nacional në Maqedoni, krahu Shkup-Gostivar-Kërçovë
 

Statistika

Members : 3
Përmbajtje : 1000
Content View Hits : 1920194