Skip to content
.:
Komuna e Gostivarit
Letër falënderuese nga ambasadorja e Gjermanisë në Maqedoni

Gostivar , 18 Nëntor 2016Ambasadorja gjermane zonj. Christine Althause vizitoi Komunën e Gostivarit 4

I nderuari kryetar, zotëri Bejta,
I nderuari përfaqësues i OJQ “ECRTS”
Të nderuar drejtorë të shkollave fillore “Mustafa Kemal Ataturk” dhe “Përparimi”
Të respektuar koordinator të gjitha aktiviteteve të projekteve të muajve të kaluara,
Të nderuar bashkëpunëtor nga kabineti i Komunës së Gostivarit,
Në emër të Ambasadores së Republikës Federale të Gjermanisë, D-r, Kristina D Althauzer dhe në emër të sektorit për ekonomi në Ambasadë, ju shprehim falënderim të madh për organizimin e mrekullueshëm të ditës së djeshme, profesional dhe pranimit miqësor dhe mikpritjen në Komunën e Gostivarit. 

Ambasadorja u falënderon për pranimin në kabinet, vizitën në EU Info Qendrën dhe vizitat në shkollat në Gostivar dhe Çegran, ku kishte mundësi të takohet me shumë njerëz dhe të fiton përshtypje të bukura për qytetin dhe rrethinën.
Do të na vinte mirë të dëgjojmë kur Shkolla Fillore “Mustafa Kemal Ataturk” do të fillon me punë në objektet e rinovuara, dhe shkolla fillore “Përparimi”, të fillon të pranon fëmijët të moshës parashkollore në hapësirat e vete të adaptuara.

Lexo më shumë...
 
Ambasadorja gjermane, zonj. Christine Althause vizitoi Komunën e Gostivarit. Donacione për dy shkolla fillore

Gostivar, me 17 Nëntor – 2016Ambasadorja gjermane zonj. Christine Althause vizitoi Komunën e Gostivarit 4

Ambasadorja e Republikës Federale të Gjermanisë në Republikën e Maqedonisë, zonj. Christine Althause qëndëroi për vizitë zyrtare dhe u takua me kryetarin e Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta.

Pas takimit në kabinet, kryetari Nevzat Bejta dhe ambasadorja Christine Althause vizituan shkollën fillore “Mustafa Kemal Ataturk”, në qytetin e Gostivarit dhe shkollën
fillore “Përparimi”, në fshatin Çegran.

Në këto dy objekte edukativo – arsimore, ambasada gjermane ka realizuar dy donacione me vlerë të përgjithshme prej 10 mijë euro.

Pajisje speciale për trajtimin e fëmijëve që kanë vështirësi në të folur

Në shkollën fillore qendrore “Mustafa Kemal Ataturk”, në qytetin e Gostivarit, funksionor paralelja speciale për fëmijët me nevoja të posaçme. Në këtë paralele, ambasada gjermane ka siguruar. Bëhet fjalë për set logopedik Behringer dhe aparat logopedik vibrafon për trajtimin e problemeve dhe vështirësive në të folur, pajisje këto me kosto financiare 5 mijë euro.

Lexo më shumë...
 
U mbajt seanca e 33-të e Këshillit të Komunës së Gostivarit, këshilltarët aprovuan një serë vendimesh të rëndësishme për qytetarët e Gostivarit

Gostivar, me 14 Nëntor – 2016U mbajt seanca e 33-të e Këshillit të Komunës së Gostivarit këshilltarët aprovuan një serë vendimesh të rëndësishme për qytetarët e Gostivarit 7

Këshilli i Komunës së Gostivarit, sot mbajti seancën e 33-të me radhë, me ç’rast u miratuan disa vendime të rëndësishme.

Me shumicë prej 17 votash, asnjë kundër dhe të përmbajtur, u propozim – konkluzion për miratimin e raportit kuartal - III për realizimin e buxhetit të Komunës së Gostivarit për vitin 2016.

Për realizimin e raportin kuartal – III para këshilltarëve foli zonja, Fitore Aligega, përgjegjëse e Sektorit për Çështje Financiare.

“Në buxhetin e komunës së Gostivarit për kuartalin e tretë janë realizuar te hyra në vlerë prej 63,5%, kurse shpenzimet e realizuara janë 61% nga buxheti i përgjithshëm i komunës së Gostivarit. Gjithsej të hyrat e buxhetit bazë nga buxheti i planifikuar janë realizuar në masën prej 58%, deklaroi Aligega, duke shtuar që tek të dalat e buxhetit bazë kemi realizim prej 55%, nga të cilat të dalat rrjedhëse operative në kuartalin e parë janë realizuar në masën 51%, kurse të dala kapitale është shënuar 65% realizim.
“Nëse bëjmë krahasim me vitin e kaluar nga buxheti i përgjithshëm shohim se kemi rritje të të hyrave prej 1% ne buxhetin bazë prej 1.10% dhe te llogaria e vetëfinancimit 1.30 %, llogarinë e dotacionit 1%”, tha mes tjerash Aligega.
Pika e dytë e rendit të ditës ishte propozim - ribalanci i buxhetit të komunës së Gostivarit për vitin 2016, e cila kaloi me shumicë prej 16 votash të këshilltarëve komunal.

Lexo më shumë...
 
Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta takoi ambasadorin holandez, z. Wouter Plomp

 Gostivar, me 8 Nëntor – 2016Kryetari i Komunës së Gostivarit z. Nevzat Bejta takoi ambasadorin holandez z. Wouter Plomp 8

Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta priti në takim në kabinetin e tij, ambasadori e Republikës së Holandës në Republikën e Maqedonisë, z. Wouter Plomp.

Me këtë rast, kryetari Nevzat Bejta ambasadorin Plomp e njoftoi me historikun e qytetit të Gostivarit, investimet e realizuara dhe ata që janë në vijim e sipër, si dhe plan – projektet që parashikohen të realizohen në periudhën në vazhdim.

“E njoftova ambasadorit Plomp që Gostivari dallohet nga qytetet e tjera të Maqedonisë, nga fakti që ka një mozaik shumë të mrekullueshëm multietnik dhe religjioz ku jetojnë në harmoni të plotë shqiptarët, maqedonasit, turqit, romët dhe bashkësi të tjera etnike. Me ish ambasadoren e Holandës, zonjën Simone Filipini kemi pasur bashkëpunim të mrekullueshëm dhe i shpreha gatishmëri ambasadorit aktual, z. Wouter Plomp për thellimin e bashkëpunimit. Ambasadori Plomp më gëzoi kur më njoftoi që kishte vizituar Gostivarin edhe më herët dhe kishte përshtypje shumë pozitive. Me nostalgji më tregoi për vizitën që kishte pasur në fshatin Vërtok dhe për përgatitjen e mrekullueshme të ushqimeve nga peshku”, tha kryetari Bejta.

Lexo më shumë...
 
Kryetari, Nevzat Bejta mori pjesë në hapjen e Shoqatës Auto Moto – Gostivar, investim nga diaspora shqiptare

Gostivar, me 3 Nëntor – 2016Kryetari Nevzat Bejta mori pjesë në hapjen e Shoqatës  Auto Moto  Gostivar investim nga mërgata shqiptare  9

Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta mori pjesë në ceremoninë e hapjes së Shoqatës Auto Moto – Gostivar, e cila rihapet me kapital nga kompania e mirënjohur internacionale “Durmo Tours”.

Në fjalimin e tij, kryetari Nevzat Bejta shprehi kënaqësinë që në qytetin e Gostivarit është bërë një investim i madh i diasporës shqiptare.

“Kompania ”Duromo Tours”, është kompani e njohur në qytetin e Gostivarit por edhe në Maqedoni dhe mund të them se edhe në Evropë. Ka një përvojë të madhe në transportin e udhëtarëve dhe njihet si kompani që ka ndërmarrë aktivitete humanitare. Më vjen mirë që gjatë mandateve që drejtoj Komunën e Gostivarit, janë hapur dy Shoqata Auto – Moto. Shoqata që sot e inaugurojmë o të menaxhohet nga një kompani e suksesshme, e cila është dëshmuar me dekada të tëra në veprimtarinë transportuese”, tha mes tjerash kryetari Bejta, duke shtuar që në sistemin demokratik, shteti nuk hap fabrika por ndihmon dhe ofron kushte lehtësuese për investitorët.

Lexo më shumë...
 
Kryetari Bejta ndau mirënjohje dhe mjete financiare për gjimnazistët e Gostivarit që fituan shtatë çmime ndërkombëtare nga lënda e matematikës

Gostivar, me 3 nëntor – 2016Kryetari Bejta ndau mirënjohje dhe mjete financiare për gjimnazistët e Gostivarit që fituan shtatë çmime ndërkombëtare nga lënda e matematikës  5

Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta priti në kabinetin e tij nxënësit, mësimdhënësit nga lënda e matematikës si dhe drejtorin e shkollës së mesme komunale të Gostivarit. Preteksti i pritjes ishte rezultati i arritur nga gjimnazistët e Gostivarit në garën ndërkombëtare “Matematika pa Kufij”, të mbajtur në Bullgari gjatë muajt tetor.

Nga kjo garë me karakter ndërkombëtar, gjimnazistët e Gostivarit kanë arritur të pozicionohen në tre vende të para, një vend të dytë dhe tre vende të treta.

Ky sukses i jashtëzakonshëm i nxënësve gostivaras, tha kryetari Bejta, është fryt i angazhimit maksimal në radhë të para nga nxënësit, familjeve, mentorëve të tyre, drejtorisë së shkollës dhe Komunës së Gostivarit në përmirësimin e vazhdueshëm të kushteve në arsim.

Lexo më shumë...
 
Në rrugën që lidh qytetin me fshatin Turçan i madh, është ndërtuar trotuar, është bërë zgjerim i rrugës dhe është instaluar ndriçimi publik

Gostivar, me 31 tetor – 2016Në rrugën që lidh qytetin me fshatin Turçan i madh është ndërtuar trotuar është bërë zgjerim i rrugës dhe është instaluar ndriçimi publik 3

Në rrugën regjionale që lidh qytetin e Gostivarit me fshatin Turçan i madh, është bërë ndërtimi i trotuarit, zgjerimi i rrugës si dhe instalimi i ndriçimit publik.

Për të inauguruar investimin, në terren doli kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta, i shoqëruar nga shefi i kabinetit, z. Bashkim Hasani.

Turçani i Madh, tha kryetari Nevzat Bejta, tashmë është shndërruar një paralagje e bukur e qytetit dhe ne si Komunë jemi duke ndërtuar infrastrukturën e nevojshme.

“Trotuari i ndërtuar është i gjatë 637 metra, kurse vlera e investimit është rreth 6 milion denarë, dhe do tu shërben gjithë banorëve të fshatit Turçan i madh, dhe sidomos fëmijëve që shkojnë në shkollë. Me ndërtimin e trotuarit rritet siguria e këmbësorëve dhe vozitësit ndjehen më të sigurt në drejtimin e automejteve. Është bërë edhe zgjerimi i rrugës si dhe ndriçimi publilik. Në fshatin Turçan i madh, kemi realizuar edhe punë të tjera dhe jemi duke punuar edhe në disa investime të tjera si në sistemin e ujësjellësit dhe ndërtimin e rrugëve”, shtoi kryetari Bejta, duke shtuar që ndërtimi i trotuarit do të shërben edhe për qytetarët e vendbanimeve të tjera për ecje në natyrë.

Lexo më shumë...
 
<< Fillim < Mëparshme 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Vijuesi > Fundi >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

e-Leje Ndërtimi

elejesq

e-Tatime

e-tatime-online

Maps

maps-small

Aktuale

h-n-b-7

multiculturalism

furnizime-publike

 npkomunaleclink-t

UNDP Konkurs

UNDP Vacancy
 
undp-vacancy

Për qytetarët me pengesa

Bejtyl Lushi, Visar Rustemi, Bekim Neziri
042 218 167
Persona për komunikim me qytetarët te cilët kanë ndonjë shkallë pengese me qëllim të ofrimit të ndihmës

Elaborat ekologjik

Studimi për vlerësimin e ndikimit ndaj mjedisin jetësor të projektit për sistemin e gazsjellësit Nacional në Maqedoni, krahu Shkup-Gostivar-Kërçovë
 

Statistika

Members : 3
Përmbajtje : 1000
Content View Hits : 1920233