Skip to content
.:
Komuna e Gostivarit
Në qytetin e Gostivarit u shënua Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuara

Gostivar, me 2 dhjetor – 2016Në qytetin e Gostivarit u shënua Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuara 3

Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuara, 3 Dhjetori, në qytetin e Gostivarit është shënuar përmes aktiviteteve të ndërmarra nga Këshilli Rinor me mbështetje financiare të Komunës së Gostivarit dhe përkrahjen e nxënësve të Shkollës së Mesme të Mjekësisë.

Një delegacion i përbërë nga përfaqësues të Këshillit Rinor, Departamentit për Arsim, Kulturë dhe Sport të Komunës së Gostivarit si dhe nxënës të mjekësisë, vizituan nxënësit e paraleleve speciale në shkollat “Ismail Qemali”, “Mustafa Kemal Ataturk”, dhe Qendrës ditore për fëmijët me nevoja të veçanta.
Me këtë rast, për fëmijët e paraleleve speciale u ndanë dhurata simbolikes, me porosinë se edhe ata janë pjesë e rëndësishme e shoqërisë, dhe se fëmijët janë të njëjtë pa përjashtim.

Lexo më shumë...
 
U mbajt edicioni i 11 i ekspozitës mbarëkombëtare “Çmimi i Nëntorit”, me rastin e festës kombëtare të 28 Nëntorit

Gostivar, me 29 Nëntor - 2016U mbajt edicioni i 11 i ekspozitës mbarëkombëtare Cmimi i  Nëntorit me rastin e festës kombëtare të 28 Nëntorit 6

Në organizim të Shoqatës së Artistëve të Artit Figurativ “Draudacum”, dhe me mbështetje financiare të Komunës së Gostivarit dhe Ministrisë së Kulturës, me rastin e festës kombëtare të 28 Nëntorit, në Gostivar u mbajt edicioni i 11 i ekspozitës mbarëkombëtare “Çmimi i Nëntorit”.

Gjatë ceremonisë së ndarjes së çmimeve, shefi i kabinetit të kryetarit të Komunës së Gostivarit BashkimHasani, theksoi se: “Ekspozita “Çmimi i Nëntorit”, tashmë është bërë një traditë e bukur në qytetin e Gostivarit, ku në një vend mblidhen artistë të artit figurativ nga gjitha trojet shqiptare”.

“Komuna e Gostivarit vazhdimisht u ka dhënë përkrahje aktiviteteve të tilla artistike dhe kulturore. Është bërë traditë që qyteti i Gostivarit të grumbullon për çdo vit artistët nga gjitha trojet shqiptare. Gostivari me të drejtë ka fituar epitetin e qytetit të artit figurativ”, tha mes tjerash Hasani.

Lexo më shumë...
 
Shkolla fillore “Ismail Qemali”, shënoi patronatin dhe Ditën e Flamurit, kryetari Bejta: Sot është një ditë e veçantë për shoqërinë shqiptare

Gostivar, me 28 Nëntor – 2016Shkolla fillore Ismail Qemali shënoi patronatin dhe Ditën e Flamurit 15

Këngë për 28 Nëntorin, ditën e flamurit, valle me motive kombëtare, recitale kushtuar Shqipërisë dhe Flamurit kombëtar. Me program të begat kulturor dhe artistik të përgatitur nga nxënësit dhe mësimdhënësit, Shkolla Fillore “Ismail Qemali” në Gostivar shënoi patronatin dhe ditën e flamurit kombëtar, 28 Nëntorit.

Në këtë eveniment të organizuar nga drejtoria e shkollës, i pranishëm ishte kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta i shoqëruar nga shefi i kabinetit, z. Bashkim Hasani dhe drejtuesit e Departamentit për Arsim, Kulturë dhe Sport.

“Sot është një ditë e veçantë për shoqërinë shqiptare. Është dita e krijimit të shtetit shqiptar. Kjo datë historike na solli në fitore të reja. Kemi krijuar shtetin e dytë, kurse ne në Maqedoni punojmë për barabarësi të plotë. Të gjitha shkollat e Komunës së Gostivarit organizojnë manifestime për Ditën e flamurit, por unë zgjodha të jem në mesin tuaj, sepse, shkolla e juaj e mban emrin e njeriu që solli dritë në shoqërinë shqiptare, themeluesin e shtetit shqiptar, Ismail Qemali”, tha mes të tjerash Ahmeti.

Lexo më shumë...
 
Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta dekorohet me çmimin e karrierës për kontributin e tij në zhvillimin e jetës kulturore

Gostivar, me 27 Nëntor – 2016Kryetari i Komunës së Gostivarit Nevzat Bejta dekorohet me çmimin e karrierës për kontributin e tij në zhvillimin e jetës kulturore 1

Komuna e Gostivarit është ndër institucionet kryesore që ndihmon zhvillimin e jetës kulturore në qytetin e Gostivarit. Me këtë motiv, drejtoria e Qendrës për Kulturë shpërbleu kryetarin e Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta me çmimin e karrierës, pikërisht për mbështetjen e parezervë të aktiviteteve kulturore.

Ndarja e çmimit u bë gjatë manifestimit dedikuar ditës së flamurit kombëtar “28 Nëntorit”. Drejtori, z. Luan Zenku potencoi që gjitha aktivitetet e Qendrës për Kulturë në Gostivar, janë realizuar fal mbështetjes së Komunës së Gostivarit dhe Ministrisë së Kulturës, andaj kryetari Nevzat Bejta dekorohet me këtë çmim më se të merituar.

Gjatë manifestimit, çmime për zhvillim të jetës kulturore në qytetin e Gostivarit u ndanë edhe për dy Shoqëritë Kulturore Artistike të qytetit, “Jahi Hasani”, dhe “Lulet e Malësisë”, ndërsa si Ansambël nikoqir i manifestimit, çmim u nda edhe për Ansamblin e Këngëve dhe Valleve “Emin Duraku”, nga Shkupi.

Lexo më shumë...
 
Gostivari në festë të dyfishtë. U shënua 22 Nëntori dhe u inaugurua Salla Sportive e Gjimnazit

Gostivar, me 22 Nëntor – 2016Gostivari në festë të dyfishtë. U shënua 22 Nëntori dhe u inaugurua Salla Sportive e Gjimnazit 6

Festa e 22 Nëntorit ishte festë e dyfishtë për nxënësit dhe mësimdhënësit e Gjimnazit të Gostivarit. Në prani të kryetarit të Komunës së Gostivarit, Nevzat Bejta, ministrave Shiret Elezi dhe Valdet Xhaferi, muftiut të Gostivarit, Shaqir Fetahu dhe shumë mysafirëve të ftuar, u lëshua në përdorim Salla Sportive e Shkollës së Mesme Komunale të Gostivarit, një investim i realizuar kryesisht nga buxheti komunal.

Në fjalimin e tij, kryetari Nevzat Bejta potencoi që: Sot është një ditë e madhe për qytetin dhe qytetarët e Gostivarit dhe një ditë e veçantë edhe për mua si kryetar Komune”.

“Sot kemi dy festa të rëndësishme”, tha kryetari Bejta, duke potencuar që Komuna e Gostivarit është ndër komunat e rralla që ka ndërtuar Sallë Sportive me buxhet vetanak, dhe se kjo paraqet një të arritur të jashtëzakonshme në Komunën e Gostivarit në dekadat e fundit.
E para, se kremtojmë 22 Nëntorin, festën e krijimit të Alfabetit Shqip, dhe e dyta, sepse, sot përurojmë Sallën Sportive të Gjimnazit të Gostivarit”.

Lexo më shumë...
 
Bejta ua shtroi rrugën me asfalt, banorët e presin me tupana dhe zurle

Gostivar, me 25 nëntor – 2016Bejta ua shtroi rrugën me asfalt banorët e presin me tupana dhe zurle 8

Banorët e lagjes “Banjeshnica”, kanë pritur me tupana dhe zurle kryetarin e Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta, i cili bashkë me shefin e kabinetit, z. Bashkim Hasani vizitoi këtë lagje për të inauguruar rrugën e asfaltuar.

Në një atmosferë festive, kryetari Bejta vuri në dukje që brenda vitit u bë asfaltimi i rrugës që lidh këtë lokalitet me fshatrat Turçan i Vogël dhe Turçan i madh.

“Rruga është e gjatë mbi 650 metra, kurse e gjerë katet metra. Vlera e Investimit është mbi 2 milion e 700 mijë denarë. Kjo rrugë do tu shërben jo vetëm banorëve të kësaj rruge, por edhe qytetarëve të vendbanimeve të tjera për rreth dhe do të shfrytëzohet si rrugë altnernative për lëvizje drejt qytetit në periudha kur krijohen tollovi dhe radhë të gjata në rrugët kryesore. Dëshiroj tu falenderoj banorëve të lagjes për këtë mikëpritje të përzemërt. Kjo na inkurajon të vazhdojmë me punë pandrërrerje”, tha mes tjerash kryetari Bejta.

Lexo më shumë...
 
U inaugurua konvikti i Fondacionit “Ilksav”, në qytetin e Gostivarit

Gostivar, me 21 nëntor – 2016U inaugurua konvikti i Fondacionit Ilksav në qytetin e Gostivarit 5

Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevza Bejta mori pjesë në hapjen solemne të konviktit për nxënësit dhe studentët që u hap në qytetin e Gostivarit nga Qendra për Dituri, Kulturë dhe Art “Ilksav”.

Në prani të drejtuesve vendas dhe koordinatori për Ballkan të “Ilksavit”, kryetari Bejta theksoi që komuna e Gostivarit vazhdimisht ka mbështetur iniciativa të tilla që shkojnë në dobi të rinisë.

Në konvikt, shtoi Bejta, do të qëndrojnë nxënës dhe studentë nga qytetet e tjera, të cilëve do tu sigurohet qëndrim dhe ushqim pa pagesë, dhe mbi gjitha do tu mundësohet ndjekja e kurseve të ndryshme siç është lënda nga matematika apo gjuha angleze.

Lexo më shumë...
 
<< Fillim < Mëparshme 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Vijuesi > Fundi >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

e-Leje Ndërtimi

elejesq

e-Tatime

e-tatime-online

Maps

maps-small

Aktuale

h-n-b-7

multiculturalism

furnizime-publike

 npkomunaleclink-t

UNDP Konkurs

UNDP Vacancy
 
undp-vacancy

Për qytetarët me pengesa

Bejtyl Lushi, Visar Rustemi, Bekim Neziri
042 218 167
Persona për komunikim me qytetarët te cilët kanë ndonjë shkallë pengese me qëllim të ofrimit të ndihmës

Elaborat ekologjik

Studimi për vlerësimin e ndikimit ndaj mjedisin jetësor të projektit për sistemin e gazsjellësit Nacional në Maqedoni, krahu Shkup-Gostivar-Kërçovë
 

Statistika

Members : 3
Përmbajtje : 1000
Content View Hits : 1920233