Skip to content
.:
Komuna e Gostivarit
U miratua buxheti i Komunës së Gostivarit për vitin 2017, 5 milion denarë më i lartë se viti paraprak

Gostivar, me 27 Dhjetor – 2016U miratua buxheti i Komunës së Gostivarit për vitin 2017 5 milion denarë më i lartë se viti paraprak 7

Këshilli i Komunës së Gostivarit mbajti seancën e 34 e radhë dhe të fundit për vitin kalendarik 2016. Në fillim, kryetari i Këshillit Komunal, Nasir Musliu, shfrytëzoi nga rasti që tre këshilltarëve aktual që u zgjodhën në zgjedhjet e fundit të jashtëzakonshme parlamentare deputetë, të ua uron detyrën e re.

Pika e parë e rendit të ditës ishte Buxheti i Komunës së Gostivarit për vitin 2017. Fillimisht, para këshilltarëve foli përgjegjësja e Sektorit për Financa dhe Buxhet, Fitore Aligega e cila vuri në dukje që buxheti themelor i paraparë për vitin vijues është projektuar të jetë: 1.096.684.000,00 denarë, duke shtuar që për dallim nga buxheti i vitit 2016 ka një rritje prej 5.150.000,00 denarë.

“Buxheti i Komunës së Gostivarit për vitin 2017 është përgatitur me propozim dhe pëlqim të Kryetarit të Komunës dhe kërkesave dhe informatave të sektorëve komunal,është buxhet real, se sa real janë buxhetet tona atë e tregon më mirë llogaria përfundimtare pëe vitin 2016 që sillet diku nga shkurti ose marsi i vitit 2017 , me mbi 91 % realizim. Buxheti i konsoliduar u komunës së Gostivarit është planifikuar në vlerë prej 1.096.684.000,00 denarë, ku pjesën më të madhe e përbëjnë dotacionet me 51% pasuar nga buxheti themelor me 38,3%,kreditet me 6,1%,aktivitetet e vetëfinancimit me 2,4 %, si dhe donacionet me 2,2 %”, tha Aligega, e cila vuri në dukje që të hyrat e buxhetit të Komunës së Gostivarit planifikohen për mbulimin e shpenzimeve të Komunës.

Lexo më shumë...
 
Thirrje qytetarëve që deri ditën e premte të dorëzojnë elaborate gjeodezike për legalizimin e objekteve të ndërtuara paleje

Gostivar, me 26 Dhjetor – 2016Thirrje qytetarëve që deri ditën e premte të dorëzojnë elaborate gjeodezike për legalizimin e objekteve të ndërtuara paleje 4

Shefi i Sektorit për urbanizëm, komunikacion, veprimtari komunale dhe mbrojtje të mjedisit jetësor në Komunën e Gostivarit, Jeton Salija përmes një konference për shtyp ka thirrur qytetarët që aplikuan për legalizim të objekteve të ndërtuara paleje që deri ditën e premte kur dhe përmbyllet afati i lejuar ligjor, të dorëzojnë elaborate gjeodezike.

“Sipas Ligjit për legalizimin e objekteve të ndërtuara paleje në Republikën e Maqedonisë, të gjithë qytetarët që aplikuan në afatin e parë në vitin 2011, janë të obliguar që dokumentacionin ta kompletojnë me elaborate gjeodezik më së voni deri në dhjetorin e vitit 2016. Si rezultat i ndryshimeve ligjore të ligjit për legalizimin e objekteve të ndërtuara paleje, u mundësua prolongimi i afatit për dorëzimin e elaborateve gjeodezike deri më 31 Dhjetor të vitit 2016”, potencoi Salja, duke shtuar që: “Për shkak se afrohet afati kohor dhe me qëllim që të gjithë qytetarët që bënë kërkesë për legalizim të objekteve paleje në afatin e vitit 2011, të arrijnë të përfundojnë procedurën dhe të pajisjen me aktvendim për legalizim të objekteve të tyre, Komuna e Gostivarit apelon që të respektohet afati ligjor dhe në kohë të kryejnë obligimet e tyre në afatin e paraparë ligjorë”.

Lexo më shumë...
 
NJOFTIM ME RËNDËSI

Gostivar, me 23 Dhjetor – 2016NJOFTIM ME RËNDËSI

Ditën e diel (25.12.2016) në qytetin e Gostivarit do të ketë ndërprerje të furnizimit me ujë për pije në intervalin kohor nga ora 8 e mëngjesit deri ora 10 të mbrëmjes.

Ndërprerja e ujit bëhet për shkak të realizimit të punimeve për lidhjen e rezervuarit te ri të ujit për pije në fshatin Vërtok me rrjetin kryesor të sistemit të ujësjellësit.

Nga udhëheqësia e Komunës së Gostivarit dhe Ndërmarrjes Publike “Komunalec”, kërkojnë ndjesë dhe mirëkuptim nga ana e qytetarëve.

Me respekt;

Lexo më shumë...
 
Komuna e Gostivarit nënshkroi memorandum për avancimin e interesave të komunitetit Romë

Gostivar, me 9 dhjetor – 2016Komuna e Gostivarit nënshkroi memorandum për avancimin e interesave të komunitetit Romë    8

Në suaza të projektit “Integrimi lokal i refugjatëve, personave të brendshëm të zhvendosur dhe pakicave” që realizohet nga EPTISA “Southeast Europe DOO”, në koordinim me CARA -Deutschland-Luxemburg, Qendrës për bashkëpunim ndërkombëtar (MCMS) si dhe Ministrisë për Punë dhe Politikë Sociale, kryetari Nevzat Bejta nënshkroi memorandum bashkëpunimi për realizimin e të njëjtit projekt edhe në territorin e Komunës së Gostivarit.

Projekti synon implementimin e politikave për Romet në nivel lokal si dhe Marrëveshja për inkuluzionin e fëmijëve romë në çerdhet publike.

Përmes memorandumit për bashkëpunim, synohet të arrihet mirëkuptim, ndërmarrja e aktiviteteve të koordinuara për realizimin e strategjisë për romes si dhe planet akcionale nacionale përmes zhvillimit të planeve akcionale lokale në drejtim të interesave të komunitetit romë.

Lexo më shumë...
 
Inaugurohen rruga e asfaltuar, kanalizimi, ndriçimi dhe parkingu afër NP Komunalec

Gostivar, me 7 dhjetor – 2016Inaugurohen rruga e asfaltuar kanalizimi ndriçimi dhe parkingu afër NP Komunalec  1

Lagja te Ndërmarrja Publike “Komunalec” në Gostivar bëhet me rrugë të re të asfaltuar dhe parking me kapacitet për mbi 60 vetura. Vlera e përgjithshme e investimit në këtë lagje është 50 mijë euro, investim ky i përbashkët i Komunës së Gostivarit dhe NP ”Komunalec”.

I pranishëm në promovimin e punimeve për ndërtimin e parkingut dhe rrugës së asfaltuar ishte edhe kreu i komunës së Gostivarit, Nevzat Bejta me bashkëpunëtorët e tij.  “Premtimi dhënë parazgjedhor në vitin 2013-të bëhet realitet, ndërsa për lagjen tha se me investimet e reja bëhet një nga më të bukurat e qytetit”, tha Bejta.

Punët i ka kryer Ndërmarrja Publike “Komunalec”. Drejtori i kësaj ndërmarrje Memedali Xhaferi, theksoi me këtë rast se paraprakisht në këtë lagje është ndërtuar edhe rrjeti i kanalizimit për ujërat e zeza.

Lexo më shumë...
 
Shkolla fillore e fshatit Vërtok bëhet me nxemje qendrore

Gostivar, me 9 Dhjetor – 2016Shkolla fillore e fshatit Vërtok bëhet me nxemje qendrore  1

Komuna e Gostivarit vazhdon të investojë në të gjitha objektet shkollore të cilat gravitojnë në

territorin e saj. Së fundmi është investuar në shkollën fillore “Liria” në fshatin Vërtok.
Nëpërmjet një fondi të siguruar nga Komuna e Gostivarit, kjo shkollë është bërë me nxemje qendrore.

Vlera e investimit është 20 mijë euro, kurse kreu i Gostivarit Nevzat Bejta së bashku me drejtorin e kësaj shkolle Ajet Xhaferi dhe mësimdhënësit panë nga afër zhvillimin e punimeve.

Me këtë rast Bejta tha se kjo dëshmon se jemi duke investuar në të gjithë territorin e Gostivarit, sidomos në infrastrukturën shkollore, me të vetmin qëllim që çdo nxënës të ketë kushte optimale për mbarëvajtjen e procesit edukativo-arsimor, pavarësisht vendbanimit.

Lexo më shumë...
 
U inauguruan disa rrugica të shtruara me pllaka bekatoni në lagjen “Grudajcë” të Gostivarit

Gostivar, me 3 dhjetor – 2016U inauguruan disa rrugica të  shtruara me pllaka bekatoni në lagjen Grudajcë të Gostivarit 6

Kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta i shoqëruar nga shefi i kabinetit, Bashkim Hasani qëndruan në Lagjen “Grudajcë” dhe bashkë me banorët e kësaj lagje inauguruan disa rrugica të shtruara me pllaka bekatoni me sipërfaqe prej 2500 metra katrorë.

Një nga rrugët e shtruara ishte edhe rruga që shpinte nga xhamia e kësaj lagje. Në prononcimin për mediat, kryetar Bejta vuri në dukje që në këtë lagje janë realizuar shumë investime dhe do të vazhdohet të investohet me qëllim që banorëve tu krijohen kushte sa më të mira për jetesë, ndërsa shtoi se vlera e investimit kap shifrën e 3 milion e 600 mijë denarëve.

Lexo më shumë...
 
<< Fillim < Mëparshme 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Vijuesi > Fundi >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

e-Leje Ndërtimi

elejesq

e-Tatime

e-tatime-online

Maps

maps-small

Aktuale

h-n-b-7

multiculturalism

furnizime-publike

 npkomunaleclink-t

UNDP Konkurs

UNDP Vacancy
 
undp-vacancy

Për qytetarët me pengesa

Bejtyl Lushi, Visar Rustemi, Bekim Neziri
042 218 167
Persona për komunikim me qytetarët te cilët kanë ndonjë shkallë pengese me qëllim të ofrimit të ndihmës

Elaborat ekologjik

Studimi për vlerësimin e ndikimit ndaj mjedisin jetësor të projektit për sistemin e gazsjellësit Nacional në Maqedoni, krahu Shkup-Gostivar-Kërçovë
 

Statistika

Members : 3
Përmbajtje : 1000
Content View Hits : 1920220