Skip to content
.: Lajme nga Komuna Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin: Bejta: Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE
Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin: Bejta: Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE PDF Printoje Shpërndaje me Postë Elektronike

Gostivar, me 9 Maj – 2017Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 3

Gostivari edhe këtë vit e vazhdoi traditën për shënimin 9 Majit – Ditës së Evropës, me të ftuar ambasadorët e grupit të Vishegradit.

Fillimisht, kryetari i komunës së Gostivarit, Nevzat Bejta priti në takim në kabinetin e tij, ambasadorin e Republikës së Hungarisë, shkëlqesia e juaj, z. Laszlo Istvan Dux, si dhe zëvendësambasadorin e Republikës së Çeiksë, shkëlqesia e juaj, z. Jozef Brozh, për të vijuar pastaj në manifestimin që këtë vit u mbajt në Shkollën Fillore “Mustafa Kemal Ataturk”, në Gostivar.

Në fjalimin e tij, kryetari Nevzat Bejta potencoi që Maqedonia si territor i takon Kontinentit të Evropës, dhe shoqëria jonë nuk rrugë tjetër për të ecur përpara, për prosperitet, demokraci, drejtësi dhe barazi.

“Unioni Evropian u krijua që shoqëria njerëzore të ketë një përparim ekonomik dhe një jetë më të mirë dhe ti jepet fund nënçmimit, përbuzjes dhe diskriminimit. Secili komb i ka bukuritë e veta, doket, traditat dhe zakonet e veta dhe duke respektuar njëri tjetrin, duke i respektuar doket, traditat dhe kulturat e kombeve të ndryshme shoqëria njerëzore ka mundësi të ecë përpara. Si dëshmi mund të na shërbejnë vendet e Vishegradit të cilët para dhjetë viteve anëtare të barabarta të Unionit dhe tani ato hapërojnë përpara njëjtë si shtetet të cilat e kanë themeluar Unionin. Vetëm me respekt ndaj njëri tjetrit dhe dashuri mund tu krijojmë gjeneratave të reja një jetë më të mirë”, tha mes tjerash kryetari Bejta, duke shprehur besimin që pas tejkalimit të krizës politike, Maqedonia shpjet do të inkuadrohet në BE dhe NATO.

Ambasadori i Republikës së Hungarisë, z. Laszlo Istvan Dux në fjalimin e tij para të pranishmëve foli mbi historikun e krijimit të Unionit Evropian, ndërsa shembull pozitiv për inkuadrimin e shteteve të Evropës në Unionin Evropian, zëvendësambasadori i Republikës së Çeiksë, Jozef Brozh mori shtetet e Vishegradit.

“Është frymëzuese të shikosh se sa shumë e vlerësoni Ditën e Evropës këtu në Gostivar. Ky fakt jep një mesazh shumë pozitiv dhe të qartë se ju jeni në Evropë”, tha ambasadori Istvan Dux.
Zëvendësambasadorin e Republikës së Çeiksë tha që shteti që drejton dhe shtetet e tjera të Vishegradit, janë mbështetës afatgjatë parimor për zgjerimin e Bashkimit Evropian ke shtete të Ballkanit Perëndimor, duke llogaritur këtu edhe Maqedoninë.

Manifestimi vijoj me programin kulturor dhe artistik të përgatitur nga nxënësit e shkollave fillore “Mustafa Kemal Ataturk”, dhe “Bashkimi”, ndërsa me kontribut të të gjitha shkollave fillore të qytetit, u prezantua ekspozita e nxënësve mbi vlerat dhe shtetet e Bashkimit Evropian.

Me këtë rast, përfaqësuesit diplomatik ndanë dhurata për fëmijët e pranishëm, kurse në emër të delegacionit të Unionit Evropian në Shkup, kryetarit Bejta iu nda një dhuratë simbolike për kontributin e tij në zhvillimin e bashkëjetesës.

Shërbimi për Informim
Komuna e Gostivarit

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 1

 

 

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 2

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 4

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 5

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 6

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 7

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 8

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 9

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 10

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 11

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 12

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 13

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 14

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 15

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 16

Gostivari shënoi Ditën e Evropës - 9 Majin Bejta Maqedonia shumë shpjet do të inkuadrohet në BE 17

 

e-Leje Ndërtimi

elejesq

eRegullativa

eRegullativa

e-Tatime

e-tatime-online

Maps

maps-small

Aktuale

h-n-b-7

multiculturalism

furnizime-publike

 npkomunaleclink-t

Për qytetarët me pengesa

Bejtyl Lushi, Visar Rustemi, Bekim Neziri
042 218 167
Persona për komunikim me qytetarët te cilët kanë ndonjë shkallë pengese me qëllim të ofrimit të ndihmës

Elaborat ekologjik

Studimi për vlerësimin e ndikimit ndaj mjedisin jetësor të projektit për sistemin e gazsjellësit Nacional në Maqedoni, krahu Shkup-Gostivar-Kërçovë
 

Statistika

Members : 3
Përmbajtje : 1095
Content View Hits : 2682208