Skip to content
.: Lajme nga Komuna U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001
U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 PDF Printoje Shpërndaje me Postë Elektronike

Gostivar, me 5 Maj – 2016U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 8

Me rastin e 5 Majit, ditës së dëshmorëve të kombit shqiptar, një delegacion i kryesuar nga kryetari i Shoqatës së Veteranëve Luftës së Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare me në krye Fazli Veliun, kryetarët e komunave të Gostivarit, Nevzat Bejta dhe Vrapçishtit Bajram Kadrija, si dhe funksionarëve tjerë lokal dhe qendror nga Gostivari dhe Vrapçishti, bënë homazhe në vendprehjet e dëshmorëve të luftës së vitit 2001.

Homazhet filluan ë fshatin Negotinë në vendprehjen e dëshmorit Naser Ademi për të vijuar në fshatin Kalishtë te vendprehja e dëshmorit Refik Iljazi dhe fshatin Banjicë në vendprehjen e dëshmorit Hisë Fazliu.

Kryetari i Komunës së Gostivarit, Nevzat Bejta u shpreh që 5 Maji është një ditë e veçantë sepse shënohet si dita e dëshmorëve të Kombit Shqiptar.

“Dëshmorët e Kombit i takojnë shoqërisë shqiptare dhe duhet të nderohen nga gjithë pjesëtarit e Kombit Shqiptar. Ata ranë dëshmorë për ardhmëri më të ndritur të kombit shqiptar dhe Ne jemi duke ndjekur rrugën e tyre dhe brez mbas brezi të gjitha gjeneratat do të punojnë në të mirën e kombit shqiptar”, tha mes tjerash kryetari Bejta.

Kryetari i Shoqatës së Veteranëve Luftës së Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare me në krye Fazli Veliu tha që: “Kombi shqiptar nuk hakmerret dhe nuk u bën dëm të tjerëve, por edhe të tjerët duhet ta ndjekin rrugën tonë dhe bashkërisht të inkuadrohemi në NATO dhe Bashkimin Evropian.

Në emër të dëshmorëve të kombit, veprimtari Fatmir Limani u shpreh që: Bashkërisht duhet ndjekur hapat e amanetit të tyre, pjesë e së cilës është e realizuar edhe në anën e Gostivari, ngaqë Gostivari tashmë i ndjan një metropoli evropian”.

“Shpresoj që në të ardhem mësimet nga kjo komunë t’i marrin edhe të tjerët, në mënyrë që në të ardhmen të flejnë të qetë, të pushojnë të qetë shpirtrat e atyre që falën gjithçka për ne. I përjetshëm kujtimi për dëshmorët e atdheut”, tha mes tjerash Limani.

Kryetar i Komunës së Vrapçishtit, Bajram Kadrija vuri në dukje që: Jemi këtu që të nderojmë veprën e dëshmorëve të kombit, të nderojmë datën e dëshmorëve të kombit të të gjitha periudhave dhe të gjitha trojeve shqiptare.

Tashmë disa vite, më datë 5 Maj të shpallur si dita e dëshmorëve të kombit shqiptar në gjitha viset shqiptare, në rajonin e Gostivarit po përkujtohen dëshmorët e luftës së vitin 2001 nën përkujdesje institucionale nga Komuna e Gostivarit dhe Vrapçishtit.

Komuna e Gostivarit

Shërbimi për informim

U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 1

 

 

U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 2

U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 3

U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 4

U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 5

U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 6

U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 7

U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 8

U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 9

U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 10

U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 11

U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 12

U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 13

U përkujtuan dëshmorët e luftës së vitit 2001 14

 

e-Leje Ndërtimi

elejesq

eRegullativa

eRegullativa

e-Tatime

e-tatime-online

Maps

maps-small

Aktuale

h-n-b-7

multiculturalism

furnizime-publike

 npkomunaleclink-t

Për qytetarët me pengesa

Bejtyl Lushi, Visar Rustemi, Bekim Neziri
042 218 167
Persona për komunikim me qytetarët te cilët kanë ndonjë shkallë pengese me qëllim të ofrimit të ndihmës

Elaborat ekologjik

Studimi për vlerësimin e ndikimit ndaj mjedisin jetësor të projektit për sistemin e gazsjellësit Nacional në Maqedoni, krahu Shkup-Gostivar-Kërçovë
 

Statistika

Members : 3
Përmbajtje : 1095
Content View Hits : 2682176