Skip to content
.: Kryetari i Komunës
Biografia PDF Printoje Shpërndaje me Postë Elektronike

Kryetari i Komunës së Gostivarit

nb_biografia.jpg

Nevzat Bejta, lindi më 19.10.1961, në fshatin Duf të Rekës – Gostivar .

Shkollën fillore e kreu në Shkollën Fillore qendrore “Ismail Qemali” në Gostivar, kurse të mesmen në Gjimnazin e Gostivarit.Diplomoi në Universitetin e Prishtinës - Fakultetin Filozofik, Dega Histori.Pas diplomimit, Nevzat Bejta punoi profesor në Shkollën Fillore “Përparimi” në fshatin Çegran, kurse nga viti 1987 e deri në vitin 2002, ishte profesor i Historisë në Gjimnazin e Gostivarit.

-Në vitin 1993 u zgjodh Kryetar i Bashkësisë Kulturore të Shqiptarëve të Maqedonisë.

-Në ngjarjet e 9 korrikut të viti 1997 në Gostivar, Nevzat Bejta ishte i burgosur politik.

-Në vitin 1999 u zgjodh këshilltar në Këshillin e Komunës së Gostivarit.

-Në vitin 2001, Nevzat Bejta iu bashkëngjit radhëve të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare – UÇK.

-Në periudhën 2002-2005, ushtroi mandatin e deputetit në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, si anëtar i Bashkimit Demokratik për Integrim – BDI.

-Në këtë periudhë drejtonte me Komisionin Parlamentar për Çështje Ekonomike.

-Në periudhën 2005-2009, Nevzat Bejta ishte Kryetar i Komunës së Gostivarit nga radhët e BDI-së. Njëkohësisht ai udhëhiqte dhe ushtronte postin e nënkryetarit të Bashkësisë së Njësive të Vetëqeverisjes Lokale - BNJVL.

-Nevzat Bejta është themelues i Degës së Bashkimit Demokratik për Integrim – BDI në Gostivar. Nga themelimi i partisë në vitin 2002, e deri më sot vazhdon të mban të njëjtin post.

-Në vitin 2006, u zgjodh sekretar i Sekretariatit për Risocializim, Revitalizimin e Vetëqeverisje Lokale në kuadër të Bashkimit Demokratik për Integrim – BDI.

-Në Kongresin e dytë të Bashkimit Demokratik për Integrim – BDI, në vitin 2009 u zgjodh nënkryetar i partisë.

-Në periudhën gusht 2011 - shkurt 2013, ishte Ministër i Vetëqeverisjes Lokale i Republikës së Maqedonisë.

-Më 07 prill 2013zgjidhet në një mandat të dytë si Kryetar i Komunës së Gostivarit.

-Po këtë vit, Komuna e Gostivarit nën drejtimin e tij fitoi çmimin e artë për praktika të mira nga Shoqata Evropiane për Kërkime Cilësore (ESQR), me 8 dhjetor në Vjenë të Austrisë.

-Në vitin 2008, Nevzat Bejta ishte pjesëmarrës në pjesën praktike dhe teorike të trajnimit për Vetëqeverisje Lokale të organizuar në Stamboll, nga “TIKA” dhe Qeveria e Republikës së Turqisë.

-Në Bon dhe Bruksel, mori pjesë në trajnimin me temë: “Sfidat e vetëqeverisjes lokale gjatë kohës së evrointegrimit”.

-Në maj të vitit 2003, në Budapest të Hungarisë, Nevzat Bejta mori pjesë në trajnim dhe u pajis me certifikatë lidership përpunëefektive të legjislacionit në dhomën ligjdhënëse.

-Gjithashtu, ishte pjesëmarrës në Kongresin e parë të Vetëqeverisjes Lokale në Evroazi me temë: “Zhvillim i Strategjive për Bashkëpunim”, që u mbajt në Stamboll të Turqisë.

-Në organizim të Departamentit të Shtetit, të SHBA-ve, Nevzat Bejta në cilësinë e kryetarit të Komunës së Gostivarit, në vitin 2007, mori pjesë në trajnimin për Udhëheqje qendrore dhe lokale.

-Në vitin 2007, në cilësinë e kryetarit të Komunës së Gostivarit, Nevzat Bejta u zgjodh qytetar nderi të shtetit Nebraska të SHBA-ve.

-Si nënkryetar i Bashkësisë së Njësive të Vetëqeverisjes Lokale – BNJVL, ishte pjesëmarrës në mbledhjen e përgjithshme të Rrjeti të Asociacioneve të Pushteteve Lokale të Evropës juglindore – NALAS, në mandatin 2005 – 2009 dhe 2013 – 2017 si kryetar Komune.

 

 

e-Leje Ndërtimi

elejesq

eRegullativa

eRegullativa

e-Tatime

e-tatime-online

Maps

maps-small

Aktuale

h-n-b-7

multiculturalism

furnizime-publike

 npkomunaleclink-t

Për qytetarët me pengesa

Bejtyl Lushi, Visar Rustemi, Bekim Neziri
042 218 167
Persona për komunikim me qytetarët te cilët kanë ndonjë shkallë pengese me qëllim të ofrimit të ndihmës

Elaborat ekologjik

Studimi për vlerësimin e ndikimit ndaj mjedisin jetësor të projektit për sistemin e gazsjellësit Nacional në Maqedoni, krahu Shkup-Gostivar-Kërçovë
 

Statistika

Members : 3
Përmbajtje : 1085
Content View Hits : 2343597