Skip to content
.:
Nga data 24 e deri me 27 Korrik në Gostivar do mbahet manifestimi kulturor “Gosfest”

16 07 2013 gosfest 2Gostivar, 16 Korrik 2013

Nën patronazhin e Kryetarit të Komunës së Gostivarit, Nevzat Bejta, për herë të parë në Gostivar do të mbahet Java Kulturore “Gosfest”.

Manifestimi do të mbahet nga data 24 e deri me 27 Korrik me fillim në ora 22:00, dhe për katër ditë manifestimi do të mbahet në Amfiteatrin e parkut të qytetit dhe në sheshin e qytetit në Gostivar.

Pjesëmarrës në këtë manifestim do të jenë mbi 200 artist nga gjashtë organizata joqeveritare nga Gostivari.

Argjent Farizi nga Këshilli Artistik tha se ky manifestim organizohet për të respektuar përcaktimet programore të kryetarit Nevzat Bejta për përkrahje të kulturës dhe promovim të shoqatave kulturore lokale.

“Gosfest” synon qe nëpërmjet tingujve dhe valleve, të ofroje më të mirën që ka Gostivari, për sa i përket këngës folklorike, valles popullore, muzikës qytetare, vallëzimit modern dhe artit. Java Kulturore “Gosfest” u dedikohet qytetareve te Gostivarit, ne veçanti artdashësve, duke mos harruar të përmendim se “Gosfest” realizohet në periudhën kur mërgimtaret kthehen ne vendlindje, kjo shkon edhe për nder të tyre në një forme mirëseardhje”, tha, Argjent Farizi, nga Komuna e Gostivarit.

Për përmbajtjen e programit artistik, foli profesori i artit figurativ dhe drejtor i Qendrës për Kulturë në Gostivar, Luan Zenku.

“Natën e parë programi artistik do të filloje me këngët folklorike ku melosin do ta dëshmojnë Shoqëria Kulturore Artistike “Lulet e Malësisë” nga Sërmnova, me valle tradicionale do të paraqitet Shoqëria Kulturore Artistike “Jahi Hasani” nga Çegrani. Nata e dytë do ketë dy shfaqe, shfaqja e parë do të jetë prezantim i filmit 32 minutë në “Luginën e Lumit Vardar”, e punuar nga OJQ “Pro Ko”, dhe aktiviteti i dytë i mbrëmjes do të jetë drama “Qyteti i zbrazur”, organizuar nga Shoqata kulturore “Fishta” – Gostivar. Nata e tretë u përket Shoqatës kulturore artistike figurativ të Maqedonis

ë “Draudakum”. Kësaj radhe kjo shoqatë nga nata e parë bashkë me shoqatat “Lulet e Malësisë” dhe me “Jahi Hasanin”, në formë të kolonisë ata do ta nisin këtë manifestim dhe tërë kohën do na shoqërojnë me veprat e tyre artistike. Ekspozita do të mbahet në amfiteatrin e qytetit me 22 artist nga Gostivari. Nata e fundit është nata e të rinjve. Në organizim të shoqatës “i Dance Studio”, në rrugën e “Dibrës” me një program zbavitës “Dance” dhe që do zgjasë dyzet e pesë minuta dhe më pas në formë karnavali do futen në sheshin e qytetit, ku do të filloje koncerti. Në koncert do të merr pjesë një grup nga Gostivari “Afternoon i Amsterdam” dhe Dj Dark Child”, tha profesori, Luan Zenku.

Për shkak se gjendemi në muajin e Ramazanit, çdo program artistik do filloje në ora 22:00.

Shërbimi për Informim

16 07 2013 gosfest 116 07 2013 gosfest 216 07 2013 gosfest 316 07 2013 gosfest 416 07 2013 gosfest 5

 

 

e-Leje Ndërtimi

elejesq

eRegullativa

eRegullativa

e-Tatime

e-tatime-online

Maps

maps-small

Aktuale

h-n-b-7

multiculturalism

furnizime-publike

 npkomunaleclink-t

Për qytetarët me pengesa

Bejtyl Lushi, Visar Rustemi, Bekim Neziri
042 218 167
Persona për komunikim me qytetarët te cilët kanë ndonjë shkallë pengese me qëllim të ofrimit të ndihmës

Elaborat ekologjik

Studimi për vlerësimin e ndikimit ndaj mjedisin jetësor të projektit për sistemin e gazsjellësit Nacional në Maqedoni, krahu Shkup-Gostivar-Kërçovë
 

Statistika

Members : 3
Përmbajtje : 1095
Content View Hits : 2682194