Skip to content
.: Вести од Општината Пуштен во употреба новиот мост на реката Вардар и улицата која ги поврзува двата дела на градот Гостивар
Пуштен во употреба новиот мост на реката Вардар и улицата која ги поврзува двата дела на градот Гостивар PDF Печати Е-пошта

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 13

Гостивар, 13 април - 2017

Во присуство на стотици граѓани на Гостивар, гости и делегацијата предводена од градоначалникот на Гостивар, г-дин Невзат Бејта, во четвртокот се пушти во употреба новиот на реката Вардар, како и улицата која ги поврзува двата дела на градот.

Во своето обраќање пред присутните, градоначалникот Невзат Бејта истакна: "Денес е посебен ден за мене како градоначалник, општинската администрација и граѓаните на Гостивар, за лансирање на долгоочекуваниот проект и од особено значење за граѓаните на Гостивар".

"За реализација на проектот ‘Изградба на мост на реката Вардар’, Општина Гостивар успеа да обезбеди средства од Фондот за инфраструктурен развој на општините - МИДФ. Во мое име, во името на граѓаните и на општинската администрација, изразувам благодарност до оваа институција за поддршката што ни ја дадоа за реализација на овој проект". Бејта, додаде дека со новиот мост и улицата ќе се поврзат јужниот и северниот дел на градот, со што ќе се олесни пристапот до образовните институции на градот, трите средни училишта, правосудните институции и двата градски стадиона.

"Новит мост и улицата поврзуваат многу населби и села со автопатот Гостивар - Тетово - Скопје магистралата Гостивар - Кичево и Гостивар - Дебар", истакна градоначалникот Невзат Бејта.

Тој рече дека овој проект беше предизборно ветувања во 2013 година и дека се чувствува среќен што ова ветување стана реалност.

"На изборите во 2013 година моето мото беше "Го сакам Гостивар". Јас продолжувам да го сакам Гостивар и верувам дека со вашата поддршка ќе продолжиме да работиме за да Гостивар личи на западните градови", продолжи градоначалникот Невзат Бејта.

Изградба на мост, како и изградбата на новата улица со системот на фекална и атмосферска канализација, јавното осветлување и тротоарите, достигнуваат вкупна вредност од над 1 милион евра.

Мостот на Демократијата е долг 42 метри, широк 20 метри. Изградени се четири сообраќајни ленти од по 3 метри, две велосипедски ленти со ширина од 1,5 метри, и два тротоари широки по 2 метри од двете страни на улицата. Мостот се потпира на 8 носечки бетонски столба.

Исти перформанси има и улицата. Изградена е канализација, јавно осветлување, како и хоризонтална и вертикална сигнализација.

Служба за информирање
Општина Гостивар

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 1

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 2

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 3

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 4 

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 5

 

 

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 6

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 7

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 8

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 9

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 10

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 11

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 12

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 13

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 14

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 15

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 16

U inaugurua ura e re mbi lumin Vardar si dhe rruga që lidh dy pjesët e qytetit të Gostivarit 17

 

е-Градежни дозволи

elejesq

eРегулативи

eRegulations

e-Даноци

e-danoci-online

Maps

maps-small

Актуалности

h-n-b-7

multiculturalism

javni-nabavki

 npkomunaleclinkmk-t

За граѓани со попреченост

Бејтул Луши, Висар Рустеми, Беким Незири
042 218 167
Лица за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид и степен на попреченост

Еколошки елаборат

Студијата за оцена на влијанието врз зивитната средина на проектот Нацинален гасоводен систен на РМ, Делница Скопје-Гостивар-Кицево
 

Статистика

Членови : 3
Содржина : 1095
Гледања на содржината : 2522782