Skip to content
.:
Komuna e Gostivarit
Administrata përshëndetët me kolegun e tyre, Isen Fejzullai i cili u pensionua

Gostivar, me 29 Prill - 2016IMG 5101

Me një ceremoni të organizuar bukur dhe vullnetarisht nga ana e administratës komunale, sot përcollëm në pension një nga administratorët e parë shqiptarë i punësuar në Komunën e Gostivarit.
I nderuari dhe i respektuari, Isen Fejzullai me ditën e sotme përmbyll marrëdhënien e punës në administratën e Komunës së Gostivarit, dhe nga nesër do të shijon ditën e pensionit.

Dëshiroj të shpreh një respekt të veçantë për të punësuarit e Komunës së ishin menduar të organizojnë këtë takim përshëndetës me kolegun e tyre i cili nga sot do të llogaritet veteran i administratës komunale.

Lexo më shumë...
 
Një delegacion i zjarrfikësve profesionistë nga Zvicra vizituan Komunën e Gostivarit. Kryetari Bejta i falënderon për donacionin në vlerë prej 80 mijë franga për zjarrfikësit e Gostivarit

Gostivar, me 29 Prill – 2016Një delegacion  i zjarrfikësve profesionistë nga Zvicra vizituan Komunën e Gostivarit  2

Një delegacion nga Zvicra i përbërë nga zjarrfikës profesionistë, po qëndrojnë në një vizitë treditore në qytetin e Gostivarit. Arsyeja e ardhjes së tyre është donacioni dedikuar Njësitit të Zjarrfikësve të Gostivarit në vlerë prej 80 mijë franga.

Gjatë vizitës në Gostivar, delegacioni u prit nga kryetari i Komunës, z. Nevzat Bejta, i cili shfrytëzoi nga rasti të shpreh falënderim ndaj tyre, popullit dhe qeverisë zvicerane për donacionin por edhe për shumë projekte të rëndësishme që u realizuan dhe po realizohen në qytetin e Gostivarit, fal mbështetjes së qeverisë dhe popullit zviceran.

“Pata kënaqësinë të takoi delegacionin e përbërë nga zjarrfikës profesionist nga Zvicra, i udhëhequr nga bashkëvendasi ynë Xhemail Useini. Ne jemi shumë falënderues dhe janë falënderues gjithë qytetarët e Gostivarit për donacionin e dhuruar në pajisje teknike për zjarrfikësit e Gostivarit. Zjarrfikësit nga Zvicra edhe më herët kanë dhënë kontributin e tyre në trajnimin e kuadrove të Njësitit të Zjarrfikësve të Gostivarit. Po ashtu, u panë mundësitë që një ekip i zjarrfikësve të Gostivarit të shkon në trajnim disaditorë në Zvicër. Zjarrfikësit e Gostivarit janë të aftësuar dhe profesionist, kanë pajisjet e nevojshme. Edhe pse nuk dëshirojmë të ndodhe ndonjë fatkeqësi, zjarrfikësit në çdo kohë janë të gatshëm të intervenojnë për të shpëtuar jetën dhe pronën e qytetarëve”, tha mes të tjerash kryetari, Nevzat Bejta.

Lexo më shumë...
 
U lëshua në përdorim rruga që lidh fshatrat Simnicë dhe Cerovë. Fshatrat e Malësisë së Gostivarit lidhen me magjistralen Gostivar – Kërçovë

Gostivar, me 28 Prill – 2016Fshatrat e Malësisë së Gostivarit lidhen me magjistralen Gostivar  Kërçovë  1

Pas fazës së parë, respektivisht hapjes dhe trasimit të rrugës që lidh fshatrat Simnicë dhe Cerovë, sot është inauguruar tamponimi dhe është lëshuar në përdorim ky aks rrugorë që lidh fshatrat e Malësisë së Gostivarit me magjistralen Gostivar – Kërçovë.

I pranishëm përkrah banorëve të fshatrave të Malësisë, ishte edhe kryetari i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta i cili në prononcimin për mediat e pranishme deklaroi që vënia në përdorim e kësaj rruge do të mundëson qarkullimin e banorëve të fshatrave të Malësisë me rrugën magjistrale Gostivar – Kërçovë, duke shkurtuar rrugën për 30 kilometra, kohën dhe shpenzimet e popullatës vendase që dëshirojnë të udhëtojnë drejt Mavrovës, Strugës, Ohrit apo shteteve fqinje, duke shmangur rrugën brenda qytetit të Gostivarit.

Lexo më shumë...
 
Një delegacion i lartë i Komisionit Evropian vizitoi Komunën e Gostivarit

Gostivar, me 27 Prill – 2016IMG 4172 1

Një delegacioni i Komisionit Evropian i kryesuar nga z. David Cullen drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme për Fqinjësi dhe Negociata për Zgjerimi pranë Komisionit Evropian dhe Znj. Mary-Teresa Moran, zëvendës Drejtorit Drejtorisë së Përgjithshme për Fqinjësi dhe Negociata për Zgjerimi pranë Komisionit Evropian, qëndruan për vizitë në Komunën e Gostivarit, ku u pritën nga kryetari, Nevzat Bejta.

Fillimisht, dy drejtuesit e lartë u pritën në takim në kabinetin e kryetarit, për të vazhduar pastaj tek salla e Këshillit Komunal ku u prezantuan dy projektet që Komuna e Gostivarit nga komponenta e dytë e IPA fondeve për bashkëpunim ndërkufitar, implementoi në periudhën nga viti 2013 deri në vitin 2016.

“Projekti ndërkufitar me komunën e Dragashit, Shtegu eko-rekreativ nga Gostivari deri në fshati Vërtokë është me gjatësi prej rreth 10 km dhe u ndërtua përgjatë shtratit të lumit Vardar. Përgjatë shtegut u vendosen anësorë prej betoni ndërsa shtegu u shtrua me rërë për ecje. Gjithashtu përgjatë shtegut u vendosen 200 shtylla për ndriçim publik, tabela informuese, pushimore dhe një kullë vrojtimi.

Lexo më shumë...
 
Me argumente kundërshtohen rëndë kualifikimet dhe shpifjet e subjektit politik me emrin “Lëvizja Besa”

Gostivar, me 22 Prill – 2015Reagim nga Komuna e Gostivarit 2

Subjekti politik me emrin “Lëvizja Besa”, në opinion paraqiti realizimin e një të ashtuquajturi aksion kundër prerjes së drurëve tek parku i madh i qytetit në Gostivar.
Ky subjekt minor dhe parelevancë elektorale tentoi të mashtron opinionin me konstatime të gabuara për kinse prerje të druve të shëndoshë.
Sqarojmë opinionin publik që prerja e drunjve u realizuar me kërkesë të një numri të madh të qytetarëve, për shkak të pasojave eventuale nga ndikimi i kushteve të këqija atmosferike, siç janë erërat e fuqishme.

Selektimi i druve që u mënjanuan është bërë nga persona kompetent të cilët paraprakisht konstatuan qëndrueshmërinë e tyre. Duke marrë para sysh rekomandimin e ekspertëve, NP “Parkingje dhe Gjelbërim”, realizoi prerjen e drurëve që bartnin rrezik potencial.
Nga mosdija apo injoranca e tyre politike, kjo parti e palegjitimuar nga populli u mundua të bëjë politikë ditore në kurriz të popullatës së Gostivarit, duke u shpallur edhe ekspertë hortikulturor dhe ekspertë të mashtrimit.

Lexo më shumë...
 
Sqarim rreth lajmit me titull “Gostivari, Tetova dhe Kërçova “fshehin harxhimet”. Komuna e Gostivarit publikon çdo të dhënë mbi të hyrat dhe të dalat buxhetore

Gostivar, me 25 Prill – 2016Komuna e Gostivarit

Në numrin 2770, e hënë 25 Prill, në informacionin me titull: “Gostivari, Tetova dhe Kërçova “fshehin harxhimet”, Komuna e Gostivarit jep sqarimin me sa vijon.

Për çështjen e ngritur sa i përket publikimit të të dhënave për shpenzimet e parave të buxhetit, sqarojmë opinionin se në ueb-faqen zyrtare të Komunës së Gostivarit në çdo moment mund të lexohet buletini zyrtar, ku dhe jepen të dhëna të detajuara rreth kësaj sfere.

Në bazë të ligjit për buxhet të R.M, procedura për përgatitje, sjellje dhe realizim të buxhetit si dhe njoftimi për realizimin e të njëjtës formohet në parim të transparencës, përgjegjësisë, ligjshmërisë, ekonomizim, efikasitetit dhe efektivitetit të gjitha këto parime janë të respektuara nga Sektori për Çështje financiare në Komunën e Gostivarit.

Në buletinin zyrtar numër 2 të vitit 2015 të datës 15.03.2016 të publikuar në ueb-faqen e Komunës së Gostivarit, pasqyrohen rregullisht llogaria vjetore dhe raporti kuartal IV, në të cilat janë të përfshira planifikim – realizimi i të gjitha të hyrave dhe të dalave nga buxheti komunal, edhe atë: shpenzimet e paraqitura në formë të detajuara në programe dhe nën-programe duke filluar nga programi i kryetarit, administratës, Këshillit komunal, programet për shpenzime kapitale, e tjerë.

Lexo më shumë...
 
Qyteti i Gostivarit model për Mitrovicën

Gostivar, me 21 Prill – 2016Qyteti i Gostivarit model për Mitrovicën  3

Një delegacion me përfaqësues të Organizatave Joqeveritare nga qyteti i Mitrovicës (Republika e Kosovës), qëndruan për vizitë në qytetin e Gostivarit.

Në takimin me drejtuesit e Komunës, ato i interesuan për bashkëjetesën në Komunën e Gostivarit, participimin e qytetarëve dhe bashkëpunimin me organizatat joqeveritare.Përgjigje morën nga sekretarja e Komunës, zonj. Ditmire Shehu e cila fillimisht në emër të kryetarit Nevzat Bejta, u dëshiroj mirëseardhje në qytetin e Gostivarit.

“Gostivari dhe Mitrovica kanë lidhshmëri sa i përket multietnicitetit. Edhe në qytetin e Gostivarit jetojnë më tepër komunitete etnike. Shumica janë shqiptar dhe sipas regjistrimit të popullsisë në vitin 2001, shqiptarë llogaritet të jenë rreth 67 %, Maqedonas 19 %, Turq afër 10 %, Romë afër 4 %, e kështu me radhë. Por ajo që e karakterizon qytetin e Gostivarit është bashkëjetesa dhe harmonia ndëretnike dhe ndërfetare. Për ne si shoqëri kjo paraqet një vlerë dhe po merret si shembull pozitiv jo vetëm në Maqedoni, por edhe në shtetet e rajonit”, theksoi Shehu.

Lexo më shumë...
 
<< Fillim < Mëparshme 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Vijuesi > Fundi >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

e-Leje Ndërtimi

elejesq

e-Tatime

e-tatime-online

Aktuale

h-n-b-7

multiculturalism

furnizime-publike

 npkomunaleclink-t

UNDP Konkurs

UNDP Vacancy
 
undp-vacancy

Për qytetarët me pengesa

Bejtyl Lushi, Visar Rustemi, Bekim Neziri
042 218 167
Persona për komunikim me qytetarët te cilët kanë ndonjë shkallë pengese me qëllim të ofrimit të ndihmës

Elaborat ekologjik

Studimi për vlerësimin e ndikimit ndaj mjedisin jetësor të projektit për sistemin e gazsjellësit Nacional në Maqedoni, krahu Shkup-Gostivar-Kërçovë
 

Statistika

Members : 29
Përmbajtje : 861
Content View Hits : 1343102